Angstklachten

De zenuwen spelen steeds maar weer op. Soms lukt het je om je er overheen te zetten. Soms verstijven ze je volledig, waardoor het niet lukt om je normale dingen te doen. Je weet dat de zenuwen niet nodig zijn, maar je kunt je gevoel niet uitzetten. Heb je angstige gevoelens en heb je daar last van in je dagelijks leven? Dan kan het zijn dat je een angststoornis hebt. Angststoornissen zorgen voor angstgevoelens die zodanig hevig zijn dat je niet je normale leven kunt leiden.

Hoe ontstaat een angststoornis?
Het is niet altijd duidelijk waar een angststoornis vandaan komt. Deze aandoening kan ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis, zoals een overlijden of ongeluk. Aanleg voor een angststoornis kan ook erfelijk overgedragen worden. Daarnaast zijn er vele factoren in de opvoeding die mee kunnen spelen in het mogelijk ontstaan van een angststoornis. Mensen met een angststoornis hebben vaak ook last van:

  • piekeren
  • vermoeidheid
  • spierpijn
  • slaapproblemen
  • zweten
  • benauwdheid

Geschikte therapieën tegen angststoornissen
Therapie helpt vaak goed om angsten onder controle te krijgen, of zelfs kwijt te raken. Iedere angstklacht is anders, dus de therapievorm die het beste past, zal per persoon verschillen. In de meeste gevallen zijn cognitieve gedragstherapie (CGT) en EMDR goede therapieën om angstklachten mee te verlichten. Cognitieve gedragstherapie leert je om je gedachtes te analyseren en zo anders tegen situaties aan te kijken. EMDR draait om het verlagen van de invloed van traumatische ervaringen.

Weer zijn wie je bent
Een angststoornis kan je leven gaan domineren. Steeds weer die zenuwen, steeds weer jezelf inhouden omdat dat toch rustiger voelt. Therapie kan je helpen om dit gevoel kwijt te raken. Je leert om rustiger in het leven te staan. Om weer te doen wat je eigenlijk zou willen doen, zonder piekeren of stress. Je kunt gewoon weer zijn wie je eigenlijk bent.

Waarom Mental Matters
Mental Matters biedt therapie aan in meerdere talen. We werken contractvrij. Hierdoor zitten we niet vast aan eisen van zorgverzekeraars en kunnen wij onze aandacht volledig op de therapie richten. Ook staat hierdoor de therapievorm niet vast, zodat we de best geschikte therapie kunnen toepassen. De behandelingen van Mental Matters zitten in het basispakket, waardoor deze wel door zorgverzekeraars worden vergoed.

Neem contact op
Voel je je vaak angstig en blijven klachten terugkomen? Onze therapeuten helpen je graag. Samen met jou zoeken ze de best passende behandeling, zodat jouw angsten niet langer je leven hoeven te beïnvloeden. Klik hier om je aan te melden voor jouw vrijblijvende kennismaking.